SE Madison Remodel

ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-kitchen
ATA-Madison-hall
ATA-Madison-bathroom
ATA-Madison-bathroom
ATA-Madison-exterior

 

 

The existing 1920's Mt Tabor home had been variously remodeled over the years including an addition to the rear of the home that blocked access and light from the back yard. The original addition included a cramped bathroom and bedroom. The existing kitchen was a small galley style kitchen that also blocked the circulation and views from the front entry through the house. 

The design for the remodel sought to bring light into the living / dining room, create a new kitchen for the family of four, and restore the original circulation of the house. The new kitchen takes over the existing addition which provided just the right amount of space. The wall between the addition and original house was partially removed restoring the presumed connection to the backyard. Three large casement windows and a new glass back door at the south wall of the kitchen bring light deep into the rest of the main floor living spaces. 


The location of the earlier kitchen was reconfigured to include a compact, second, full bathroom and has space for a built-in storage while restoring the original circulation as you enter the front door. By limiting the scope of work to the existing addition and kitchen areas the original unique details and windows of the rest of the house were preserved. The existing addition was re-sided with board and batten siding to better fit the character of the home.

Contractor: AKOS Construction